■ Buku Nota Iman

Mohon iman tersemai di hati, Moga hidup dipandu Ilahi



Selamat datang ke blog personal Alfi Ramadhani. Moga apa yang tertulis di sini membawa kebaikan. Andai ada salah & silap, teguran anda semua sangatlah diharapkan. Selamat membaca! :)

Wednesday, July 18, 2018

FB Copywriting Generator

No comments :

Produk PANASSS !!!
Mahu terus dapatkan perisian ini?!



Terus klik sini -->






Atau jika anda masih belum tahu keistimewaan perisian ini, mari saya ceritakan serba sedikit untuk anda buat keputusan dengan maklumat yang mencukupi, bukan main guna je duit berharga anda untuk perkara-perkara yang tidak bermanfaat.


Uhuk.


Disediakan oleh Tuan Raja Kamil

Anda tercari-cari idea nak buat ayat jualan yang menarik dengan cepat?
Susah nak cari ilham untuk karang ayat copywriting yang berkesan?

.
.
.
.
.

Jangan risau,

guna perisian ini,

siap terus 5 SET iklan untuk post di FB/Twitter/Instagram !

.
.
.
  • Langkah 1
Isi ruang kosong pada borang



  • Langkah 2
Klik Generate



  • Langkah 3
Copy



  • Langkah 4
Paste di media sosial




Hasilnya


 

 

 

Nak lagi power,

boleh tengok video demo di bawah ini.






Siapa saya?


Nama saya Raja Kamil.
Seorang usahawan internet sepenuh masa.
Terlibat dengan dunia bisnes internet sejak tahun 2005 lagi.

Ebay, Lelong, Mudah, forum, blogging, e-commerce, produk digital, produk fizikal, produk sendiri, dropship, affiliate, HYIP, MLM, adsense, adwords, fb ads, bing ads, linked ad, Twitter ad, Instagram ads, SEO dan macam-macam lagi perkara berkaitan bisnes, pemasaran online, saya dah buat, dapat hasil, ada yang untung, dan ada yang rugi !


Penulis buku 25 Tip Bisnes Internet terbitan Maghfirah Publication.
Boleh didapati di kedai-kedai buku utama tanah air.



Ok. Cukup lah kot sedikit sebanyak mengenai saya. Sekarang, mari kita teruskan kepada perkara yang lebih penting kepada anda.

"TINGKATKAN JUALAN"



Jika anda mengalami masalah berikut :



❎ Tak tahu nak post apa kat FB
❎ Tak reti hasilkan post berpengaruh
❎ Iklan sebelum ni, tak dapat banyak sambutan



Insya Allah, FB Copywriting Generator

boleh membantu :


✅ Hasilkan copywriting yang berpengaruh
✅ Buat iklan yang fokus pada jualan
✅ Buat iklan yang tak boring



Jika anda rasa susah nak gunakan di PC/laptop,
jangan risau..
Versi mobile untuk smartphone pun ada...




Klik sini untuk dapatkan SEGERA -->






Bayangkan, 3 bulan daripada sekarang,
anda dapati, bisnes pesaing anda semakin maju.

Bila anda siasat, rupanya, pesaing anda gunakan
FB Copywriting Generator.



Patutlah, iklan dia ramai je orang komen.



Anda?

Tepuk dahi, sebab, TAK SEMPAT dapatkan perisian ni.

Semuanya, sebab, anda ego, suka bertangguh, lepaskan peluang depan mata.



Macam mana?

Sentap ke? ๐Ÿ˜‚



Ok, maaf-maaf kalau ada yang sentap.



Sebenarnya, apa yang saya ceritakan di atas,
bukanlah cerita orang lain,
sebaliknya cerita saya sendiri.



Masa tu, saya dan kawan saya mempromosikan sebuah produk yang sama.

Tapi, masa tu tak ada FB lagi.



Promote kat blog & forum je.



Dipendekkan cerita,
jualan kawan saya tu, JAUH MENGATASI jualan saya.



Bila saya kaji, rupanya, copywriting saya hampeh,
dan copywriting kawan saya tu POWER GABAN !



Masa tu, saya pun tak tahu apa itu copywriting.
Main tulis je. Main bedal je. Main promote je.



Sejak daripada kejadian tu, saya gila-gila belajar copywriting.



Buku-buku Dan Kennedy, Zig Ziglar, ecourse Frank Kern, Jeff Walker, Ryan Deiss
dan ramai lagi sifu bisnes internet. Saya jadikan rujukan.



Sehingga ke saat ini, (ketika tulis surat jualan ini),
saya masih buat rujukan!



Saya bertekad, untuk ubah hidup, saya kena buat bisnes.
Untuk bagi produk saya laku, saya kena belajar internet marketing, copywriting dan lain2





Oklah. Meleret-leret pulak.
Kalau diikutkan, cerita pengalaman saya mula bisnes internet
sejak 2005 memang takkan muat dalam satu salesletter ni.



Nantilah kot, saya kongsikan dalam group PELANGGAN VIP
selepas anda dapatkan FB Copywriting Generator ni.



Ok. Balik pada cerita utama.



Kalau anda buat FB Ads. Stop dulu iklan tu !



Guna perisian ini, baiki copywriting post anda tu.



Kemudian, baru start balik FB Ads tu.
Kalau tak, rugi je !



Kalau anda guna personal FB/ group FB untuk buat promosi,
pun, boleh guna perisian ini.



Oklah, berapakah pelaburan yang diperlukan
untuk dapatkan software ni?


sahaja.


Kalau anda rasa RM 120 ni, tak berbaloi untuk perisian ini.
Fikirkan semula cerita saya di atas.





Nak testimoni?


Ok, boleh tengok apa kata mereka ni :












Mudah-mudahan perisian ini dapat membantu anda menaikkan lagi jualan & menggencarkan lagi bisnes anda !
Moga dengan sedikit pelaburan ini, anda akan dapat pulangan yang berlipat ganda.. Amiinn..

p/s : ini adalah usaha dan ikhtiar kita untuk menambah rezeki atau meningkatkan jualan. Hakikatnya, rezeki itu milik Allah. Mintalah kepada Dia.

Saya doakan, rezeki anda sekeluarga, dipermudahkan oleh AllahSWT.

InsyaAllah, kita jumpa di group special untuk pembeli-pembeli yang sudah dapatkan perisian ini.

Klik sini -->

Headline Generator

No comments :

Ok, mahu terus dapatkan perisian ini?!



Terus klik sini -->





Disediakan oleh Tuan Raja Kamil

"Perisian Ini Bantu Saya Tingkatkan Jualan
200% Dalam Masa 2 Minit Sahaja"

Kalau anda takde idea nak buat headline memikat, anda wajib tonton video di bawah!




Pernah tak anda terfikir :


  • Kenapa ada sesetengah iklan, mendapat sambutan, manakala yang lain tidak?
  • Bagaimana hendak jadikan iklan kita lebih menonjol berbanding iklan lain?
  • Apa yang perlu buat, untuk tapis pelanggan tertentu?
  • Ada tak cara mudah dan pantas hasilkan iklan berkesan?

Sebelum menjawab persoalan anda, izinkan saya perkenalkan diri terlebih dahulu.




Nama saya Raja Kamil.
Seorang usahawan internet sepenuh masa.
Terlibat dengan dunia bisnes internet sejak tahun 2005 lagi.

Ebay, Lelong, Mudah, forum, blogging, e-commerce, produk digital, produk fizikal, produk sendiri, dropship, affiliate, HYIP, MLM, adsense, adwords, fb ads, bing ads, linked ad, Twitter ad, Instagram ads, SEO dan macam-macam lagi perkara berkaitan bisnes, pemasaran online, saya dah buat, dapat hasil, ada yang untung, dan ada yang rugi !


Penulis buku 25 Tip Bisnes Internet terbitan Maghfirah Publication.
Boleh didapati di kedai-kedai buku utama tanah air.



Ok. Cukup lah kot sedikit sebanyak mengenai saya. Sekarang, mari kita teruskan kepada perkara yang lebih penting kepada anda.

"TINGKATKAN JUALAN"



"ayat tak power, bisnes tak jalan !"


Berdasarkan pengalaman saya berniaga online, satu je saya dapat simpulkan,

"Ayat tak power, bisnes tak jalan"

Setuju tak?

Pernah tak tengok iklan yang dapat banyak sambutan, dan
satu iklan lagi, tak ada sambutan langsung !

Walaupun kedua-duanya jual produk yang sama,
tapi, satu laku, dan satu lagi tak laku !

Dalam bisnes, benda yang paling horror ialah,
bila orang tak endahkan iklan kita !

Fuh... Seram beb ~

Saya pernah berhabis ribuan ringgit dekat iklan Facebook, tapi produk yang saya promote tu,
orang tak beli pun.

Aduh.... Tepuk dahi berkali-kali.
Kaji punya kaji, rupanya HEADLINE tak power !

Orang tengok iklan sambil lewa je.
Tak selera nak klik 'Read more...'



Kenapa ada sesetengah iklan, mendapat sambutan, manakala yang lain tidak?


  • Headline tak power !
  • Bila headline tak best, orang tak ada mood nak baca iklan kita sampai habis.
  • Bila depa tak baca iklan kita, mesej tak sampai, depa tak faham.
  • Nak faham macam mana, baru baca headline, terus move on, buat dek dengan iklan kita.



Bagaimana hendak jadikan iklan kita lebih menonjol berbanding iklan lain?

Anda ada masa 3 saat je hendak buat orang berhenti tengok iklan anda,

atau tak endahkan iklan anda.

Macam mana nak tarik perhatian pelanggan anda dalam masa 3 saat?

Jawapannya ... HEADLINE !



Apa yang perlu buat, untuk tapis pelanggan tertentu?

Kadang-kadang, kita pelik, produk kita tu, kita tujukan untuk perempuan, tapi yang PM, lelaki.
Bila kita balas, dia senyap.

Sebagai contoh. Kadang-kadang, kita target cikgu-cikgu, tapi yang PM, pakcik-pakcik. Seram.....
Bila PM, tak pulak beli.

Ha.. Kenapa? Macam mana nak atasi? Saya kongsi sedikit tip ya ...

Kalau nak filter iklan kita tu, nak fokus kepada orang tertentu ... Dekat headline tu, terus kita 'panggil nama dia'.

Contohnya : "Nasihat untuk Cikgu Wanita yang hendak dapatkan kulit yang cerah....."

Kat situ, saya terus tujukan iklan kepada Cikgu + Wanita ...



Ada tak cara mudah dan pantas hasilkan iklan berkesan?

Jujur cakap, nak iklan sempurna dan berkesan, memang tak ada shortcut.

Nak kuasai ilmu copywriting ni, makan masa.

Sehingga sekarang, saya masih lagi upgrade ilmu-ilmu copywriting ni.

Namun begitu, kita boleh gunakan template copywriting atau skrip copywriting.

Ia sedikit sebanyak, dapat bantu kita hasilkan iklan dengan mudah.



Persoalannya : Macam mana nak buat headline ni ... ?

Ok. Sekarang, perasan tak ... daripada jawapan di atas, kesemua jawapan, ada persamaan.

Iaitu ... HEADLINE & COPYWRITING !

Sebenarnya ...

Sejak beberapa bulan lepas ... Saya sendiri jenuh memikirkan persoalan ini !

Walaupun, saya mempunyai banyak pengalaman menghasilkan headline dan copywriting iklan,
adakalanya, saya sendiri BUNTU, takde idea nak hasilkan headline yang power!



Apa yang saya akan buat, ialah saya akan buka 'swipe file' iklan-iklan yang saya kumpul, dan dapatkan inspirasi daripada situ.

Saya siap kumpulkan beberapa skrip untuk jadikan template !



Namun, itupun masih tak cukup.
"Ada tak cara, isi sekali je ... kemudian, generate headline banyak-banyak" ... exactly tu apa yang saya fikir.



Saya belajar CODING !

Sebab jenuh sangat, cari perisian headline generator dalam BM .... tapi tak jumpa-jumpa.
Akhirnya, saya decide, untuk belajar sendiri, coding-coding mudah, untuk hasilkan software Headline Generator !



Asalnya, untuk kegunaan sendiri je .....

Namun, bila saya tunjuk dekat kawan, dia kata, ni orang lain pun boleh pakai, dan paksa saya untuk jual ke pasaran terbuka !

Katanya, "Boleh dia promote kat kawan-kawan dia".



Bina 41 Headline dalam masa tak sampai 5 minit !

Sudah tonton demo di bawah?



Amacam? Simple tak?



Anda dapat lihat sendiri, daripada video demo tadi, betapa senangnya, untuk hasilkan headline kan?



Soalan saya sekarang ... Adakah anda berminat nak dapatkan perisian ini?



Jika ya ... Boleh teruskan bacaan.



Sedikit info tentang perisian ini.

Perisian ini, hanya untuk pengguna Windows di PC sahaja.

Install, dan terus Run ......



Cara guna, seperti dalam demo tadi.

1. Isi maklumat yang diminta
2. Klik 'Generate'



Buka file Headline yang dihasilkan, dan pilihlah mana-mana headline yang anda rasa sesuai.

Klik sini -->




Bagaimana software ini boleh membantu anda?

✅ Jimat masa
✅ Idea segera
✅ Tingkatkan respon iklan
✅ Dapatkan lebih banyak jualan
✅ Jualan banyak, keuntungan pun banyak
✅ Keuntungan banyak, boleh bayar zakat lebih
✅ dan banyak lagi manfaat kesan daripada guna perisian ni



Apa kata pengguna Headline Generator?




Assalam.
Saya ada 2, 3 jenis produk. Selepas memiliki Headline Generator ini, memudahkan kerja saya untuk membuat headline atau mencari idea untuk buat copywriting bagi produk-produk saya.
Alhamdulillah. Terima kasih kerana menghasilkan produk yang bagus.

- Kayriel Eizham

Lepas guna HG ni, sy dapat post di page 3 kali sehari menggunakan headline yg digenerate dan semakin bnyk komen dr liker page tanpa run iklan. Selepas menggunakannya selama seminggu, headline yg digenerate betul headshot kat prospek kami . Tq RK.
- MC Khairi2

Harap di rahsiakan nama.

Saya start online business dah 3 tahun, tapi untuk dapat customer from online tersangat lah kurang dan susah. sampai saya give up. end up saya join bazar buat offline. tapi saya tahu market online besar. saya tak putus asa and do it again and again. end up cost saya sgt tinggi utk marketing, give nk belajar ads, then FB makan duit secara free, and ZERO CUSTOMER ENGAGEMENT. ZERO SALES.

dua minggu lepas saya decided untuk beli headline generator, 2 HARI GUNA HEADLINE GENERATOR yg saya ZERO KNOWLEDGE and just post out. SAYA DAPAT CLOSE SALES 2 CUSTOMER! amazing kan??

end up, saya godek and godek headline generator untuk understand betol2 function and mcm mana nk guna the application utk memajukan lagik online business saya.

saya budak baru belajar and totally newbie dalam online. doakan saya berjaya & izinkan saya dapat bantuan lebih dari Raja Kamil for whatsapp closing.

thank you.
- Rahsia



Jadi, berapakah harga perisian ini?

Jika anda pernah tanya upah untuk copywriter berpangalaman, mereka akan minta sekurang-kurangnya RM 300 untuk 1 headline.

Jadi... untuk 41 headline, nilainya : RM 12,300.



Namun, untuk perisian ini, anda tak perlu pun bayar sebanyak tu.
Saya hanya kenakan sedikit caj, yang pada saya agak berpatutan dengan keringat dan kerahan tenaga yang dikeluarkan.

bukan RM 500,
bukan RM 300,
bukan RM 200,
tetapi hanya ....

Kenapa anda perlu dapatkan SEKARANG !

Lagi cepat anda dapatkan software ini, lagi cepat anda boleh perbaiki iklan anda
Lagi cepat anda tingkatkan R.O.I bisnes anda
Paling best, kalau anda dapatkan HARI INI, saya akan berikan anda HARGA DISKAUN!



TEMPAH SEKARANG !

TAHNIAH ! Anda memang seorang yang bijak !

Jika anda dapatkan HARI INI ... saya akan berikan harga diskaun.

Daripada bayar RM 300 untuk 1 headline, ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ

Hari ini ... Anda hanya perlu buat pelaburan sebanyak sahaja,
untuk dapatkan software yang boleh hasilkan 41 headline !

Klik sini -->

Sunday, February 18, 2018

Sekotak Coklat Limau Tangerine

6 comments :


Waktu 12 Febuari lepas, saya tengah duduk kat airport Incheon seorang-seorang ni. Lonely. Sobs.
Di depan bangku saya ada nihonjin (orang Jepun). Sorang onee-san (kakak) & ayah dia.

Lepas tu ayah dia bangun pergi toilet kot. Sorang-sorang onee-san tu layan lagu dari phone dia, pakai earphone. Mata saya terperasan yang passport dia jatuh ke bawah. Saya pun tegurlah,

"ใ™ใฟใพใ›ใ‚“ ~"

Dia tak dengar.

Saya tegur lagi siap lambai-lambai, haa barulah dia perasan. Jadi saya tunjuk ajelah passport dia kat lantai tu. Berterabur jugalah nak shift dari Korean tiba-tiba nak cakap Japanese ni. Vocab tu ada tapi berterabur kejap dengan Korean sebab tiba-tiba shift kan. Huhu..

Tak lama lepas tu ayah dia pun sampai. Kakak tu ceritalah kat ayah dia. Dia punyalah thank you + ใ‚ใ‚ŠใŒใจใ† + ๊ฐ์‚ฌํ•ฉ๋‹ˆ๋‹ค (semua bahasa dia sebut, hahaha) lahai.. Masa ayah dia dok lepak bangku tu, depa dok cerita pasal hal tu je lah. Panjang juga kakak tu kena leter. ๐Ÿคฃ

Jadi masa dia sembang-sembang tu dapat tangkap jugalah dalam 50% gitu apa yang diorang cakap. Dia punya appreciate tu.. Rasa macam saya dah bagi sumbangan besar apa je. Aduh, blushing kejap dia asyik sebut kono hito yasashi blablabla.. haha

Ayah dia pergi kedai kejap & datang balik. Lepas tu dia bagi saya coklat ni. Saya macam... Allah... Ni kenapa baik sangat ni... Malu-malu jugaklah, tapi ambil je lah dah orang nak bagi.. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ™ˆ

Ok, tu je cerita malam ni. Harap-harap daripada kisah benar ni serba-sedikit dapatlah kita ambil pengajaran macam mana Japanese ni appreciate orang. Benda ni mungkin nampak remeh je, tapi bila dia pandang benda kecil tu, besar, kita dah boleh nampak macam mana pemikiran & sifat bangsa yang hebat ni. Alangkah baiknya ramai yang dapat amalkan sifat macam ni. Orang kata, "faith in humanity restored". Gitu.

Promosi Feb 2018 - FEEYA Tour

No comments :

PROMOSI sempena TAHUN BARU CINA !

Pakej ALL-IN Backpacker
• Seoul & Nami Island, Korea
~ Bermula serendah RM 2,150 sahaja ~
https://alfiya.com.my/tour/pakej-5h-4m-seoul-korea/

• Tokyo & Gunung Fuji, Jepun
~ Bermula serendah RM 2,999 sahaja ~
https://alfiya.com.my/tour/pakej-5h-4m-tokyo-jepun/

Konsep Backpacker
- 5 hari 4 malam,
Ground+Flight+Meal(B/L) sahaja.

TIDAK TERMASUK
- Bagasi & in-flight meal
- Travel insurance/takaful

Sah sehingga 25 FEB 2018 sahaja.
Terhad 10 orang bagi setiap tarikh trip.
Hanya untuk tarikh yang tertera sahaja.

• Hubungi https://wasap.my/60182132899
• Hubungi https://wasap.my/60182132899
• Hubungi https://wasap.my/60182132899

Harga tiket penerbangan berubah-ubah mengikut harga semasa.
Tempah, bayar deposit & dapat tiket serta-merta.

Maklumat lanjut di www.feeyatour.com

Thursday, October 12, 2017

Impian (feat. Kanda River)

1 comment :
Manusia takkan pernah habis dengan impian dan cita-cita.
Bila salah satu impian sudah dicapai, ada impian baru yang ingin digapai lagi.

Oleh sebab itu, nikmati setiap usaha, penat, keringat dalam menghadapi perjalanan menuju impian tersebut.

Kalau kita tak nikmati usaha itu, mungkin kita akan cepat rasa berputus asa dan berhenti separuh jalan.

Setkan dalam minda, yang penting bukan impian, tapi usaha dalam mencapai impian itu.
Sebab, cara & masa yang diambil untuk mendapat sesuatu hasil itu berlainan untuk setiap orang.

Ada orang yang lebih mudah dapat sesuatu. Ada orang yang ambil lebih banyak masa untuk hasilkan sesuatu.
Jadi, jangan cepat rasa mengalah dengan orang-orang di sekeliling kita yang sudah berjaya.

Yang penting, kita ada cara kita sendiri. Kita ada jalan cerita kita sendiri.
.
Kredit: @mshariffuddin

‪Pengurusan Hidup 101‬

No comments :

‪• buat plan‬
‪• buat backup plan‬
‪• buat sistem‬
‪• buat documentation‬
‪• disiplin mengikut plan‬
‪.‬
‪Amalkan supaya hidup anda kurang bermasalah.‬
#notetoself

*kredit: Rilakkuma wallpaper

Tuesday, October 10, 2017

Acah Rebel

No comments :
Di sekolah dahulu, setiap kali ada program motivasi, aku selalu join dengan minda/mindset rebel.

Contoh seperti bila tiba malam untuk reflect diri kita dengan parent kita (kami panggil (liqa' muhasabah), kalau dari luar nampak macam aku tengah tekun je diam & dengar bebelan fasi & conductor program tu, (sambil dengar budak-budak lain insaf menangis teresak-esak) tapi dalam hati punyalah aku persoalkan setiap ayat yang keluar daripada fasi tersebut, mana-mana yang aku rasa tak kena.

Macam contoh, bila dia tinggikan suara kata;
Korang ni anak derhaka apa semua, tak selalu call mak ayah, dan pelbagai tuduhan lain dilemparkan kepada kami.
Dalam hati aku kata; "Korang siapa pula nak judge kami?"
"Pemikiran stereotaip la abang ni. Bukan semua orang macam tu."
Dan lain-lain.

Haha. Perasan diri sendiri betul dalam banyak benda.
Sikap rebel & sedikit narsisme (mungkin ego lebih sesuai) ini berlanjutan sehinggalah masuk ke universiti. Apa yang lecturer ajar pun nak rebel (dalam hati of course) ๐Ÿ˜‚.
Sudahnya, selepas beberapa tahun, bila reflect balik, aku ni tak adalah betul sangat pun. Banyak benda aku tak faham, banyak benda aku tak tahu.

Dan bila dah kerja sekarang ni, bagi aku, budak-budak universiti ni walaupun dah nampak macam dewasa, depa ni memang tak matang lagi, lagi-lagi yang belah lelaki. Bukan semua orang begini tapi pada pendapat aku, ramai begini.๐Ÿ˜‚

Sebab tu, aku respek betul kalau mana-mana anak muda yang dari awal lagi sudah ada kesedaran, sudah mampu buat keputusan-keputusan yang rasional dan matang, sudah mampu galas tanggungjawab besar, sudah mampu berdikari, merancang masa depan, mengelak dari sebarang tindakan-tindakan yang tak wajar & berjaya buat beberapa achievement yang boleh dibanggakan. Siap boleh kahwin. Fuh.

Korang osem.
Teruskan keoseman korang. ( T v T)

Komen Terkini